Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 Kedves Látogatóink, Olvasóink, Partnereink!

Itt a szeptember, szeretettel készülünk a klubok, körök, rendszeres alkalmak indulására.

Ezekről a Tájoló szeptemberi számában is számot adtunk, az új idén induló lehetőségekről folyamatosan hírt adunk. A könyvtárunk, rekord forgalommal egész nyáron nyitvatartott, remélhetően sokak megelégedésére.  A Sok apró búcsú a nyártól rendezvényeivel idén a búcsú forgatagának néhány színfoltját igyekeztünk pótolni.

Most itt az ősz! Engedjék meg, hogy a szeptemberi indulással kapcsolatban néhány dologra felhívjuk figyelmüket!

 1. Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár nyitvatartása, programjai, rendezvényei a COVID járvánnyal kapcsolatos előírások szerint változhatnak.
 2. Az egyes programok, körök, rendezvények esetében az intézmény vezetése egyedi előírásokat és eljárásokat is alkalmazhat.
 3. Az egyedi előírások akár a programok előtt is változhatnak, ezért kérjük a híradásaink folyamatos követését, illetve a munkatársaink szóbeli tájékoztatásának figyelembevételét!
 4. Természetesen a hatósági karanténban lévők, családtagjaik, illetve a COVID  tüneteit mutató érdeklődőink az intézményt nem látogathatják.
 5. A köreink, képzéseink, bérlő partnereink, együttműködési szerződés alapján, illetve bérleti konstrukcióban álló partnereink azonos kötelessége, ha működési körükkel összefüggő fertőzésről tudomásuk jut, erről az intézmény vezetőségét informálni kötelesek, a működést az előírásoknak megfelelően szüneteltetni kell.
 6. Az Intézmény és telephelyein a szájmaszk viselete, közös érdekünkben nyomatékosan ajánlott.
 7. Intézményünk minden bejáratánál biztosított a kézfertőtlenítés, kérjük vegyék ezt igénybe!
 8. Az intézmény fertőtlenítő takarítását új takarítási rend szerint végezzük.
 9. Minden partnerünk együttműködését kérjük a gyakori szellőztetés megvalósításában,  figyelemmel a nyílászárók későbbi zárására is! Kérjük partnereink segítségét a felületfertőtlenítésben is, egyedi megbeszélés alapján.
 10. Minden ültetett programunkon a székezést a távolságtartás figyelembevételével oldjuk meg, kérjük a berendezést ne mozdítsák el!
 11. A könyvtári szolgáltatásaink igénybevételénél újra kérjük, hogy az olvasótermi (helyben olvasás) szolgáltatást ne vegyék igénybe! A kölcsönzésnél, lehetőség szerint, rövid ideig – 15 perc alatt –  célirányosan járjanak el!
 12. Az elkövetkező időkben a könyvbölcső, könyvleadás, válogatás lehetőségét visszavonásig megszűntetjük.

Reméljük, jó egészségben, teljes nyitvatartásban lehetünk együtt az ősszel! Ehhez kérjük szíves együttműködésüket!

Nagykovácsi, 2020. szeptember 6.

G. Furulyás Katalin

intézményvezető

Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár