Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A mai nappal az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében bezárta a kapuit. Tavasszal azt hittük, ez még egyszer nem fordulhat elő. Sajnos újra így kellett tennünk.


Elcsendesedik a nagyterem, a kisterem, a kézműves terem, a Faluház és a könyvtár is. Egy hete a 479/ 2020. (XI. 2.) Korm. rendeletnek megfelelően szigorítottuk a működésünket, végsőkig kitartva számolgattuk a távolságtartáshoz megfelelő centimétereket, hiszen legnagyobb örömünk az, ha jönnek, sokan jönnek olvasni, együtt lenni, mozogni, kellemes időket tölteni az Öregiskolában.
A közelgő tél, az adventi időszak minden évben még gazdagabb kínálatot jelent az Öregiskola életében, megszaporodnak az ünnepi együttlétek, gyakoribbak a találkozási lehetőségek.


Most ez nem lesz lehetséges, vagy semmiképpen nem abban a formában ahogy szoktuk. Hiányozni fognak a főtéri ünnepi programok, a felhőtlen ünnepi készülődés, a koszorúkészítés, a közös fenyődíszítés.
Nem tehetünk azonban másképpen. Közös felelősségünk, hogy vigyázzunk az emberekre és az értékes közösségeinkre. Mindenkinek a maga módján kell fegyelmezett lemondással lenni, mert szó szerint emberéletek múlhatnak a járvány terjedésének csökkentésén. Mi is ezt tesszük, kérjük, tegyék ezt Önök is!


Dolgozunk azon, hogyan tovább, mint tettük tavasszal, nyáron. Próbálunk online találkozásokat teremteni, minden lehetőséget megragadva arra, hogy új formákban ugyan, de együtt lehessünk.


Kérjük, figyeljék a közösségi és weboldalunkat, folyamatosan szeretnénk továbbra is alkalmat kínálni a találkozásra a kultúrával, művészetekkel, még ha most egy más formában tudjuk is csak ezt tenni!

Vigyázzanak magukra, jó egészséget kívánunk!
Az Öregiskola munkatársai